Home Sretno Kako napraviti stalak za tortu i dobiti 2 kg za vikend?

Kako napraviti stalak za tortu i dobiti 2 kg za vikend?

by veselitrbuh

Ne znam za vas, al’ na mene se kile prilijepe, a da hranu još nisam ni stavila u usta. To je vječita borba. Jučer me u teretani teta ZET-ovka, vozačica tramvaja (da, da, žena opako trenira), pitala jel’ ja treniram za neko natjecanje. Na moj odgovor da vježbam da se malo pokrenem, kaže ona, rekli su na radiju da je bolje biti debeo i živ, nego mršav, lijep i mrtav. 🙂 Ima dana kad bi se jaaaaako složila s njom.

Prošli vikend se nitko nije brinuo o tome hoće li biti lijep i mršav. U petak se brancin pekao, u subotu roštilj, a u nedjelju kotlovina. 🙂 Sva sreća da nisam pekla nikakav kolač.

Prijatelji imaju vikendicu u Modrovcu, Donja Stubica, Zagorje zeleno. I stvarno je zeleno. 🙂 Unatoč opakim temperaturama, tamo je stalno puhao neki vjetrić. I milina, samo milina. Uz mojito. 🙂

Već prije mjesec dana sam odlučila da ću prijateljici za rođendan napraviti stalak za tortu. Ona voli peći kolače, isto kao i ja. Rođena je u Švedskoj pa se dosta bazira na njihovoj kuhinji. Već sam ju obavijestila da će biti gost na blogu. 🙂

Uglavnom, stalak za tortu je bio pun pogodak.

Treba vam:

– manja terakota teglica (ili keramička)
– terakota tanjur (tanjur koji stavljate ispod tegle za cvijeće, ja sam koristila promjer 30 cm, možete koji želite, ovisno za što želite napraviti stalak)
– ljepilo (ja sam koristila Pattex univerzalno ljepilo)
– akrilne boje
– lak na vodenoj bazi
– slika koju želite preslikati (mora biti isprintana na laserskom pisaču i ukoliko želite preslikati tekst, ne zaboravite napraviti “reverse”slike, da vam ne bi tekst ispao naopačke)
– ljepilo za “image transfer” (možete kupiti u bilo kojoj hobby art trgovini)

Prvo obojite teglicu i tanjur u boju koju želite. Ostavite da se dobro posuši. Zatim napravite “image transfer”. Kako? Ljepilom za transfer premažite podlogu na koju namjeravate napraviti “image transfer” te isto tako premažite i sliku koju namjeravati preslikati. Zatim sliku zalijepite za podlogu i ostavite da se dobro posuši. Ja znam ostaviti da se suši i do 24 sata. Kad se dobro posušilo, uzmite spužvicu za suđe, namočite ju vodom te utrljate preko slike. Kad se dobro sve namočilo, jednostavno prstima skinite/sastružite papir. Ostavite da se osuši te sve premažite lakom kako bi dobro zaštitili. Lakom premažite i teglicu koju ste prethodno obojali.

Za kraj, zalijepite teglicu i tanjur i dobit ćete stalak za tortu.

Neki su opet jaaaaakooooo uživali. <3

 

Možda će vam se svidjeti

5 komentara

Martina Markuš 16/06/2015 - 5:05 pm

Superiska 😉 mislim da bi i ja jedan takav 😀

Reply
Martina Markuš 16/06/2015 - 5:06 pm

Administrator je uklonio komentar.

Reply
Veseli trbuh 17/06/2015 - 6:10 am

Onda bum ti jedan napravila 🙂

Reply
Martina Markuš 17/06/2015 - 9:28 am

😀 ne trebas zuriti….

Reply
Mobile App Developers 23/09/2015 - 6:42 am

Very informative, keep posting such good articles, it really helps to know about things.

Reply

Veselim se tvojim komentarima. :)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Papamo kolačiće kako bi vam mogli pružiti najbolje okuse. Prihvati Više